top of page

Led Lysterapi

dream-400x400.png

Led Lysterapi

Teknologi:

Lysterapi med LED-lys er en behandlingsform som passer for alle hudtyper, og er en behandling som kan utføres selv på sommerhalvåret. LED-lyset skal i følge forskere trenge inn i huden og endre cellestrukturen i elastin proteinet som gir huden elastisitet, ved å fjerne vannmolekyler som setter elastinet ut av funksjon. Med flere behandlinger skal dette gi huden spensten og smidigheten tilbake, noe som vil redusere rynkene.

LED-behandling er relativt nytt innenfor skjønnhetspleien. Til og begynne med trodde man at det var nødvendig å bruke laser for å oppnå ønsket resultat, men man har funnet frem til at LED-lampene er langt mer skånsomme mot huden i tillegg til at de er svært virkningsfulle. Dette er en trygg behandling uten smerte, foto-aldring og arr.

Genosys LED-Lys har ulike bølgelengder (423nm-640nm), og finnes i fire forskjellige farge-lys (blått, rødt, gult og grønt). Denne enheten tilbyr 4 forskjellige bølgelengder:

■■ Blå 470 nm

■■ Grønn 520 nm

■■ Yellow 590 nm

■■ Red 645 nm​Hva gjør led lys terapi:

LED lysbehandling: Low-level led lysterapi, også kjent som LLLT, omfatter alle de noninvasive phototherapy teknologier som bruker lav intensitet lys. Disse lysene har også bestemte bølgelengder for å stimulere biologiske mekanismer på cellenivå for medisinske formål. NASA utviklet et innledende arbeid  hvor de observerte positive resultater i bruk av LED lys terapi for sårtilheling.

Det foreligger et tett samarbeid mellom leger og deres team av forskere på verdensbasis og på bakgrunn av resultater og medisinsk klassifisering kan Biolux Medical introduserte sitt innovative produkt Luxe Pro.

Led Lysterapi bidrar til å stimulere produksjonen av ATP i mitokondriene. Mitokondrier har en viktig rolle i metabolismen og de produserer adenosin og trifosfat (ATP). ATP benyttes som energikilde i de fleste prosesser i celler. Uten ATP  vil cellene slutte å fungere.  Dersom ATP produksjon øker så blir det lettere for cellene å ta opp næringsstoffer raskere og bli kvitt avfallsstoffer raskere. ATP gir energi til cellene. Gjennom LED-lys-behandling blir det mer energi til cellene, som igjen øker mengder av elektroner til elektrontransportkjeden  som gir økt produksjonen av ATP.

Nær-infrarødt lys har vist seg å øke immunforsvaret. Mange studier hvor LED lys terapi har blitt brukt, viser det effekt på pasienten. Ved lokale behandlinger av sår til heling da immunstystemet blir stimulert.

 
LED lysterapi øker blodtilførselen til området ved å stimulere dannelsen av nye blodkar og blodårene til å erstatte skadede celler. Dette gjør at helbredelsesprosessen gir cellene mer oksygen og næringsstoffer som trengs for å helbrede skadede celler. Den akselererer fjerningen av avfallsstoffer fra det skadede området.

 
LED lys behandling bidrar til å redusere irritasjon rundt nervevevet, og dermed kan det redusere smerte. Det oppstår også en kraftig økning av endorfiner og serotonin, som gir en ytterligere systemisk smertelindring og beroligende effekt. Dette har en stor betydning i akutt og kronisk smerte lettelse.

LED lysbehandling regulerer kollagenproduksjon . Kollagen er et protein som er viktig for å bygge reparasjon av skadet vev, og for å skifte ut gammelt vev.  LED lysterapi fører ikke til overproduksjon av kollagen.

LED lysbehandling reverserer celledød prosessen og sikrer cellen til forberedelse. Etter en skade når cellen raskt en tilstand der celledød er uunngåelig. Hvis man behandler med LED lysbehandling umiddelbart etter at skaden har oppstått, kan denne prosessen reverseres gjennom økningen av ATP produksjon.
 

Når en celle er død, trenger kroppen nye celler for å erstatte skadede celler. LED lysterapi hindrer overproduksjon av arrvev og haster opp cellular regenerasjon. Denne regenereringsprosessen er i alle celletyper. Når en celle er styrket med LED lysbehandling, kan de få tilbake normal funksjon og lage nye blodårer, nervevev, beinceller, brusk etc.

LED lysbehandling forårsaker ikke cellevekst eller kreft - celler ”lades” for å gjenvinne sin normale funksjon.
 

LED lys terapi reduserer inflammasjon og bidrar til at cellen tar opp næringsstoffer og oksygen fra omkringliggende vev og blodkar. LED lysterapi lindrer iskemi. Ødem består i hovedsak av to deler: en del med væske som kan evakueres gjennom blod-systemet og proteinholdig komponent som skal evakueres gjennom lymfesystemet.

Forskning har vist at lymfekars diameter og flyten i lymfesystemet kan dobles ved LED lysbehandling. Venøse og arterielle diameter kan også øke. Dette betyr at begge komponenter av ødem kan tømmes raskt for å minimalisere hevelse.

bottom of page