top of page
HIFU - høy intensiv fokusert ultralyd

Hudoppstramming med HIFU (høy-intensitet, fokusert ultralyd)

HVA ER HIFU-METODEN?

Høy Intensiv Fokusert Ultralyd (HIFU) er en ny behandlingsmetode for å stramme opp huden i dybden. Det er det nærmeste en kan komme et ansiktsløft uten å gjøre et kirurgisk inngrep. HIFU behandingen brukes på hals, kjevelinje, ansikt og løft av øyebrynene.

En vis effekt kan man se etter behandlingen men den største effekten skjer gradevis.

HIFU-behandlingen kan også brukes på kropp. Den er effektiv på oppstramming av mage, «grevinneheng», lår og rumpe. 

HIFU-behandlinger kan stramme inn:

Hva skjer med huden når vi eldes?

Når huden eldes taper vi elastitet , huden blir slapp og hengete. For å motvirke dette og stimulere bindevevet til å vokse og stramme seg opp kan man gjøre ulike laser og lysbehandlinger. Lyset tilfører varme som gir en kontrollert inflammatorisk reaksjon slik at bindevevet påvirkes. Laserlys, IPL lys og radiofrekvens er de vanligste metodene. Disse metodene behandler mange hudproblem men har også en begrensning da man ikke kommer ned til de dypeste bindevevslagene uten å gi for stor skade i huden.

 

HIFU - Fokusert intensiv ultralyd 

Fokusert intensiv ultralyd har en helt annen teknikk da ingenting av energien absorberes og opptas av pigment eller blodkar i den ytterste huden. Energien sendes ned og fokuseres på akkurat den dybden maskinen er innstilt på 1,5, 3 eller 4,5 mm. Huden er delt inn i epidermis (ytterste hudlag) dermis (mellomste hudlag) og subcutis (underste hudlag) Under subcutis igjen har vi en bindevevshinne som kalles SMASSuperficial Muscular Aponeurosis System. Det er denne hinnen vi vil behandle.

 Under behandling skjer en intensiv varme utvikling, 60-70 grader veldig lokalt som starter en oppstramming av det dype bindevevet. 

Er HIFU trygt?

Kliniske studier viser at det er en tyrgg behandling, og titusenvis av behandlinger har blitt utført trygt over hele verden i mer enn 50 år.

Metoden er FDA godkjent for sin effektivitet for oppstramming og løft. FDA betyr Food and Drug Administration som er et amerikansk institutt som vurderer og bedømmer ulike metoder på en vitenskapelig måte. FDA godkjenning er det høyeste kvalitetsstempelet en behandlingsmetode kan ha.

 

Hvor lenge til jeg ser resultater?

Kunden kan ha en viss innledende effekt, men den ultimate løftingen og toningen vil skje i løpet av 2-3 måneder, siden aldringskollagen erstattes med nytt. Når denne kollagenbyggingsprosessen fortsetter, kan ytterligere forbedringer vises inntil 6 måneder etter en prosedyre. Effekten er også avhengig av hudtilstand. Hifu er mest effektiv på lett og moderat rynker og slapphet. Det kan være ca 305 effektiv for de som har stor slapphud og rynker. Det krever behandling flere ganger enn vanlig.

Den som behandles med HIFU har fremdeles friskt ungt kollagen etter et års tid etter inngrepet og kan fortsette i opptil to år, avhengig av hudens tilstand. Fremtidige behandlinger kan bidra til å holde stabilt med aldringsprosessen, som varierer fra individ til person. Det anbefales sterk 3 behandlinger med 2 måneders interval i oppstart og 1 gang per år for vedlikehold.

Hvor lang tid tar HIFU-behandlingen- en full ansiktsbehandling tar 60-90 minutter, og en delvis behandling av ansikts- eller brynehevingen kan ta opptil 60 minutter.

Vil jeg føle ultralyden under behandlingen?

Det du føler under behandlingen er faktisk små mengder fokusert ultralydenergi som blir levert under overflaten av huden. Noen kan føle ubehag mens ultralydenergien blir levert, men det er midlertidig og et positivt signal om at kollagenbyggingsprosessen er startet.

Hvor lang tid tar HIFU-behandlingen- 

En full ansiktsbehandling tar 60-90 minutter, og en delvis behandling av ansikts- eller brynehevingen kan ta opptil 60 minutter.

Er HIFU smertefull?

Komfortgrenser varierer fra person til person. Din behandler vil konsultere deg før hudbehandlingen din for å gjøre opplevelsen din så hyggelig som mulig.

Er det noen bivirkninger?

Lett rødhet i opptil en time etter behandlingen kan beregnes og en liten prosentandel av klienter kan ha svak hevelse, prikking og ømhet ved berøring, men disse er milde og midlertidige.Følelsen av en sårhet i muskeltreningen er vanlig, men lindrer seg raskt.

Andre, mindre vanlige effekter etter prosedyren kan omfatte midlertidig blåmerker eller nummenhet i nervene i små hudområder som vil visne etter hvert.

Hvem er IKKE en kandidat til HIFU-prosedyre?

1. Gravid

2. Hjertesykdommer, pacemaker, diabetes, hypertyreose.

3. Pasienter med avansert kreft

4. Kirurgiske inngrep minst 1 år efter

5. Har urealistisk effekt på pasientene

6. Blødere og lav immunforsvar.

7. Botox behandling - 4-6 månader efter siste behamdling

8. Filler - 1 år efter siste behandling 

a-quick-look-at-hifu-the-procedure-and-i
f72db39e-f07a-11e9-9f3d-785f2d889e39_ima
bottom of page